Bedrijfsuitje
Door: marieke
Blijf op de hoogte en volg marieke
19 September 2004 | Suriname, Paramaribo
Vrijdag ben ik bij een surinaamse familie aan huis geweest. Een collega van mij, die met mij als enige de PZ doet heeft mij s'ochtends opgehaald om naar de opticien te gaan. Daar heb ik ff geinformeerd hoe duur lenzen waren. PA/Ma het is hier ook duur, zo'n 370 USD. Dat is het ook zo'n beetje in euro's. Dus toch nog maar weer ff wachten???? Daarna zijn we met z'n tweetje par'bo ingeweest en hebben ff lekker geshopt. Omdat ik de hele dag toch vrij was en zij ook, vroeg ze of ik mee ging naar haar huis om haar zoontje en familie te ontmoeten. Dat was echt super gezellig. Ze zijn zo gastvrij. Mijn collega woont nog bij haar ouders samen met haar broer en haar zoontje. Verder waren er ook allemaal neven en nichtjes. Kortom een gezellige boel. Veel moppen en lekker eten later ben ik weer naar huis gebracht.
Zaterdag was HET bedrijfsuitje van de HEM. s'ochtends om 7 moesten we ons melden om vervolgens met de bus naar Overbridge te gaan. Onderweg zijn we ff gestopt want er moest wiskey met cola en ijs worden ingeslagen.
Overbridge is een aangelegd strand aan de suriname rivier. Het ziet er uit als een paradijsje. Overal palmbomen waar natuurlijk allemaal hangmatten in opgehangen werden. En schattige huisjes waar je ook in kon relaxen. Het zwemgedeelte was trouwens met grote netten afgezet, want er zwemmen pieries. De vorige keer waren er drie gebeten. Maar goed we hebben heerlijk gezwommen, gevolleybalt en javaans gegeten.
Op de terugweg ben ik met collega's meegereden en deden we net alsof we een rally reden. Er zijn daar namelijk van die rode zand wegen met allemaal gaten erin waar je lekker overheen kunt scheuren. Toen we vlak bij par'bo aankwamen reed er een auto achterons zo de sloot in. Wij remmen en stappen uit de auto om te helpen. Toen ik op mijn blote voeten de auto uitstapte, stapte ik bovenop een hoopje rode mieren. Au wat bijten die gemeen zeg. Heel branderig gevoel in mijn voet. Maar goed, de mensen van die auto zijn er veilig uitgekomen en we gingen weer verder naar huis. Ik zal jullie nog de foto's laten zien van deze gezellige dag, maar dat kan ff duren. Want ze zijn met een ouderwetse wegwerpcamera gemaakt. NOu mensen dat was het weer voor deze keer. Tot volgende week bij een nieuwe aflevering van Marieke goes the suriname way ;)
20 September 2004 - 09:04
Papiek:
Ha marieke,
leuk om je bericht weer te lezen hoor (maandag op m'n werk) Je kunt wel een boek schrijven zeg. Je maakt weer veel mee. Ik maak me echt geen zorgen over je hoor...Rally...mieren...darmen...pieries???...enz Ik heb de indruk dat je zelf al die ervaringen graag wilt hebben. Ja toch?
Het is top om zo in zo'n land te kunnen meeleven. Andere cultuur opsnuiven enz..
Ik schrijf je binnenkort op de Mail hoor. Groeten
Pa -
20 September 2004 - 19:56
Herma Veling:
Dag Marieke, ik heb van je vader deze site doorgekregen. Leuk om mee te kunnen lezen met jouw avonturen... Hartelijk gegroet van je tantetje.... mail volgt. -
20 September 2004 - 20:49
Marian:
heyyy marieke!!
tof om te horen dat je het daar zo naar je zin hebt! ben benieuwd naar de foto's:) we missen je wel hoor hier in groningen! hey heel veel plezier en succes met je stage! -
22 September 2004 - 09:22
Gianne:
Hoi Marieke, Herma liet mij weten van je site dus ging ik even kijken, en ik vond het zo onbeleefd om geen berichtje achter te laten... heel veel plezier daar! lijkt me heerlijk in zo'n hangmat... -
22 September 2004 - 16:49
Chantal:
He Mariek!De laatste keer dat ik je sprak (ok,heel lang geleden) waren het toch nog de nederlandse antillen? Maar je let even niet op en hup, Marieke zit in Suriname. In ieder geval héél veel plezier daar!! -
23 September 2004 - 09:12
Sjaan:
he miep,
gtst is er voor, kom je meekijken??? of ben je al weer afgekickt?
greetz sjaan -
23 September 2004 - 20:46
Marieke:
Haha, tja piekie is zo wisselvallig als het weer in Nederland :). Echte nederlandse soapies mis ik wel hoor zo naar werktijd. Dus sjaan kom op met de video's. -
24 September 2004 - 19:37
Talitha:
he muts ik mail niet voor niets met je hoor!!!!! -
26 September 2004 - 20:29
Muts:
Nee niggie, maar je krijgt toch verhalen terug. Check hierboven maar es. Je kan hier niet iedereen appart gaan mailen. Moet namelijk altijd naar een internetshop om te mailen. Maar zal via deze site terugreageren okidoki?
dikke knuffel van oppermuts -
28 September 2004 - 12:58
Pieter:
hee marieke, beetje vol te houden daaro?
Telefoon kopen? niet duur!
grapje!!!!
kwamen ze bij je op de slaapkamer? of gewoon in de keuken/ kamer?
Wel apart om te weten dat ze zo dichtbij zijn geweest!
veel plezier daar verder!
Groetjes -
28 September 2004 - 20:07
Marloes P&A:
Hee Marieke,
Kreeg net je intervisie mail binnen en ik dacht kijk is effe op je site.
leuke site. leuke foto's.
Nah hier in aruba ook alles goed. lekker weer. we hebben de orkaan overleefd ha ha ha. ooo wil je de foto's nog zien van de verwoestingen orkaan Ivan, moet je heel even kijken of de site van henrieke en mij.
www.bargeres.com
leuk zo'n gastenboek heb je toch nog een beetje contact ha ha ha
groetjessss. -
28 September 2004 - 20:07
Marloes P&A:
Hee Marieke,
Kreeg net je intervisie mail binnen en ik dacht kijk is effe op je site.
leuke site. leuke foto's.
www.bargeres.com
leuk zo'n gastenboek heb je toch nog een beetje contact ha ha ha
groetjessss. -
29 September 2004 - 08:01
BertineS:
Hee Marieke,
Leuk om jouw site ook te zien! Ik had die van Joanne gelezen, maar die is nog zonder foto's. Van Jiskjen hoorde ik dat Geeuwke en jij wel foto's hebben. Super zeg! Je krijgt daar verder vast een goede tijd als ik het zo lees! Een leuke en goede tijd verder! En natuurlijk succes met je stage!
Groetjes -
30 September 2004 - 14:32
Herma:
Heet jij eigenlijk piek? dat wist ik niet...
Maar nu snap ik papiek ook, ik dacht dat papiek een woordgrap was van paniek..... (als reactie op de enge verhalen).
Ach ja, tantes zijn soms niet helemaal van de wereld.... groeten van ons allemaal! -
01 Oktober 2004 - 09:22
Janine:
heej piek
heb je de nachten na de inbraak nog wel kunnen slapen?? en voel je je wel veilig daaro?
pas goed op jullie eigen,
groetjes janine -
03 Oktober 2004 - 17:27
Talitha:
Zijn de kleren daar goedkoop??????? -
03 Oktober 2004 - 17:30
Talitha:
Goh, eet ik alweer varkenshaas met champignonroomsaus -
04 Oktober 2004 - 19:46
Herman, Hannie, Bas, Miriam & Rik:
Blij te lezen dat het weer goed met je gaat, afgezien van die mieren dan. Veel plezier dame daar aan de overkant van de grote haringvijver